03/10/2013 – 2a. Assemblea Local

DSCN0848El dia 3 d’octubre de 2013, de 19 a 20.30 hores, es va realitzar la 2a. Assemblea Local del Procés Constituent a Caldes de Montbui.

Es va recordar que el dia 13 d’octubre de 2013, al matí a les fonts de Montjuïc, es realitzarà l’acte central del Procés Constituent a Barcelona.

També es va anunciar l’acte que es farà, de presentació del procés a Caldes, amb la presència de l’Arcadi Oliveres i de l’Esther Vivas, el dia 29 d’octubre de 2013, a la Sala Noble de Can Rius, a les 19 hores.

En aquesta ocasió ens vam centrar a explicar breument els 10 punts del manifest del procés constituent.

Un projecte de canvi social i de ruptura amb l’actual ordre haurà de defensar un seguit de mesures bàsiques i d’urgència. Definir-les és una feina col·lectiva a realitzar per part de totes les organitzacions i persones que participin en aquest procés.

  1. Expropiació de la banca privada, defensa d’una banca pública i ètica, fre a l’especulació financera, fiscalitat justa, auditoria del deute i impagament del deute il.legítim.
  2. Salaris i pensions dignes, no als acomiadaments, reducció de la jornada laboral i repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cura no-remunerat.
  3. Democràcia participativa, reforma electoral, control dels càrrecs electes, eliminació dels privilegis dels polítics i lluita decidida contra la corrupció.
  4. Habitatge digne per a tothom, moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.
  5. No a les privatitzacions, reversió de totes les retallades i potenciació del sector públic sota control social.
  6. Dret al propi cos i no a la violència de gènere.
  7. Reconversió ecològica de l’economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria.
  8. Drets de ciutadania per a tothom, no a la xenofòbia i derogació de la legislació d’estrangeria.
  9. Mitjans de comunicació públics sota control democràtic, programari i xarxa lliure i desmercantilització de la cultura.
  10. Solidaritat internacional, no a la guerra, i per una Catalunya sense exèrcit i fora de l’OTAN.
Aquesta entrada ha esta publicada en Assemblea Local, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari